Gemeente Bezoek Diksmuide

Boterclubtocht

Deze speelse wandeltocht is ideaal voor gezinnen met kinderen om meer te weten te komen over het rijke boterverleden van Diksmuide.

Het parcours van vier kilometer betrekt zowel de stad (boterhandel) als het platteland (zuivelproductie). Onderweg word je uitgedaagd om allerlei opdrachtjes zoals mikken, acteren, bouwen, ontcijferen... succesvol te volbrengen. Kraak je de code, dan mag je jezelf een trots lid van de Boterclub noemen!

Het traject loopt vanaf de Grote Markt via de Vismarkt naar de Grote Dijk, daarna volgt een kort stukje Oostendestraat, om via de Galileistraat naar de heraangelegde Galileiwegel naar de ‘hoeve Gamme’ aan de Beerstblotestraat te gaan. Langs de IJzeroever keren we ten slotte terug naar centrum van Diksmuide en gaan we via de Generaal Baron Jacquesstraat naar de Grote Markt. Onze KD’s Jaek en Nink tonen je de weg. (Dit project werd gerealiseerd met de steun van het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling LEADER.)

Contact

Toerisme Diksmuide

Adres
Grote Markt 68600Diksmuide
Tel.
051 79 30 50
E-mail
toerisme@diksmuide.be

Waar?

Start- en eindpunt: Toerisme Diksmuide, Grote Markt 6 (naast het stadhuis)

Wanneer?

Deze tocht kan je elke dag van het jaar doen.

Prijs?

Een rugzakje kost € 5 en kan je aankopen bij Toerisme Diksmuide. In het rugzakje zit alles wat je nodig hebt om er een boeiende en leuke tocht van te maken!

Deel deze pagina