Gemeente Bezoek Diksmuide

Wondernacht | za 9 okt 2021

Wondernacht… een magische tocht door de duisternis

9 oktober 2021 

18u-22u

Beleef de Nacht van de Duisternis en laat je tijdens een sfeervolle wandeling af en toe leiden door magische lichtpunten

Dineren, degusteren, mysterieuze muziek aanhoren, varen, verhalen beluisteren, fotograferen… elke activiteit krijgt een extra sprookjesachtige dimensie wanneer dit gebeurt in het duister. Kom jij het ook uitproberen?

1

Grote Markt

Dineren en degusteren in het donker

Start van de sfeerwandeling

2

Stadspark

Fire & Flora (Ron Jaluai)

Betreed een magische wereld van kleur en fantasie en geniet van de verwondering

Cielo (Zazzu)

Duizenden sterren, glinsterend als heldere kristallen, dansend door de nacht, tussen hemel en aarde. Ervaar dit mysterieus twinkelend universum met je eigen ogen.

Papageno (De Machinerie)

Papageno is geïnspireerd op de opera “Die Zauberflöte” van Mozart. Het is een verhaal waarin de liefde en het licht de duisternis verdrijven.

Tijdens deze avondwandeling nemen de artiesten jullie mee in een betoverende wereld vol lichtjes en vuur en maken jullie kennis met verschillende personages zoals De Koningin van de Nacht, Papageno de vogelvanger en Prins Tamino.

3

Vismarkt

Varen in het donker

De nachtelijke kajaktocht van kajakclub de Billander zorgt voor feeërieke taferelen op de Handzamevaart. Ervaren kajakkers nemen jullie mee aan boord voor deze bijzondere ervaring (vooraf reserveren niet mogelijk)

4

Muziekclub 4Ad

Donkere klanken

Door in complete duisternis muziek ten gehore te brengen, wordt het intenser beleefd. Klanken gaan een eigen haast magisch leven leiden. Zelfs de stilte spreekt een eigen taal

5 + 6 + 7

Begijnenvest + Klein Begijnhof + Kleine Dijk

Sterrennacht

Kijk samen met een sterrendeskundige naar de sterren of ontdek de wereld van de nachtdieren. Iets sfeervols in elkaar knutselen behoort hier ook tot de mogelijkheden.

Fairtrade

Zet jezelf in de Blacklights en ontdek de duistere kant van de textielindustrie

Dansclub El Sanscha

Sierlijke neondansers schitteren het mooist in het donker (18.30u, 19.30, 20.30u, 21.30u)

8

Plein stadhuis

De neon wetenschapper: de gekke wetenschapper heeft een verf uitgevonden die licht geeft in het donker waarmee je T-shirts kan beschilderen. Elke jongere krijgt een shirt en neonpaint en gaat ermee aan de slag. We testen op het einde of het echt licht geeft in het donker met een blacklight!

Maar wat met het gezicht? Onze neon wetenschapper heeft een assistente mee die neon face paint aanbrengt voor de jongere kinderen en samen met de jongere kindjes ‘lichtgevende fairy light jars’ knutselt.

De gekke waarzegster: een tent vol mysterieuze lichtjes, een mysterieuze dame... kan ze jouw toekomst voorspellen in het donker of moet jij haar een handje helpen? Ze strijkt met haar tent neer in Diksmuide op zoek naar de ideale handjes om te lezen; of ze nu oud, jong, man, vrouw zijn...

De vertelster: ze neemt je mee in de oude verhalen van licht, duisternis, de wonderen van de wereld... en als je wil weten wat de toekomst brengt wijst ze je misschien wel de weg naar de tent van de waarzegster

De herfstlichtjes: de lichtjeself gaat op zoek met kinderen naar blaadjes in de natuur om zo windlichtjes te maken. Ze vertelt over de dwaallichtjes en de tijd dat mensen licht nodig hadden om de donkere nacht door te komen. (Agrona Theater)

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lampionwedstrijd

Maak je eigen lampion van biet/pompoen/blikje en post een leuke foto op Instagram met #diksmuide. Wie weet win jij een leuke prijs.

Fotografiewedstrijd – Diksmuide by night

Fotograferen in het donker is pure kunst. Bezorg ons je mooiste foto van Diksmuide by night en wie weet win je heel wat streeklekkers voor je volgende herfstpicknick. Posten op Instagram #diksmuide .

Lichtpuntjes – Buddyproject Sociaal Huis

De (taal)buddy’s van de klapstoel en de taalbazaar willen deze avond een lichtpuntje in de duisternis zijn.

Ga je niet graag alleen naar deze activiteit? Neem dan contact op met het sociaal huis (tel 051 793 793 – sociaal.huis@diksmuide.be ) of kom om 19h naar het station om samen deel te nemen.

© foto 1: h heyerlein
© foto 4: Jeremy Bezanger
© foto 5: Nathan Jennings
© foto 6: Julia Florczak

Contact

Dienst Evenementen

Adres
Maria Doolaeghestraat 28600Diksmuide
Tel.
051 79 30 60
E-mail
evenementen@diksmuide.be

Wanneer?

Zaterdag 9 oktober 2021 van 18 tot 22 uur.

Waar?

Centrum Diksmuide

Prijs?

Gratis

Deel deze pagina