Gemeente Bezoek Diksmuide

Omgeving

Diksmuide is een stad in de provincie West-Vlaanderen, gelegen aan de rivier de IJzer en de Handzamevaart. De stad ligt op amper 20 km van kust en ook andere steden zoals Ieper, Poperinge en Veurne liggen dichter dan je denkt.

Wil je meer ontdekken over de Westhoek? Bekijk de Westhoek pocket voor 2023 online!

De pittoreske dorpen, de natuur en de open landschappen, maken van Diksmuide een topbestemming waar men alle rust kan vinden. Het waterlandschap is wat Diksmuide onderscheidt van andere Westhoekgemeenten.

Diksmuide zelf heeft veertien landelijke deelgemeenten. Diksmuide is daarmee de gemeente met de grootste oppervlakte in West-Vlaanderen. Ieder dorp heeft zijn eigen kerk en een landelijk karakter die een bepaalde charme over de polderdorpen uitstralen.

In de Vlaamse Westhoek liggen zowat negentig dorpskernen in prachtige landschappen. Toch zijn er vijftien dorpen die er net bovenuit springen: de 'Charmante Dorpen'. Zo behoren de Diksmuidse dorpen: Lampernisse, Sint-Jacobskapelle en Stuivekenskerke tot de 'Charmante Dorpen'. Ontdek ze hieronder!

Wil je meer lezen over de Charmante Dorpen in de Westhoek en hoe je er op een unieke manier kan proeven van de couleur locale? Klik dan hier.