Gemeente Bezoek Diksmuide

Fietsroutes voor het hele gezin

Met Jaek en Nink naar natuurgebied De Blankaart (22,9km)

De route vertrekt op de Grote Markt in Diksmuide voor een gezellig namiddagje uit met de kids naar het natuurdomein De Blankaart of omgekeerd. Onderweg kun je even verpozen bij een lekker ijsje, heerlijke aardbeien of gewoonweg genieten op een zonneterrasje.

Met Jaek en Nink op Avontuur langs de IJzer (lus Diksmuide 22,1 km)

Met Jaek en Nink op avontuur langs de IJzer is de nieuwste Westhoek KD fietsroute. De route vertrekt aan de dienst Toerisme in Diksmuide op de Grote Markt of aan de Robert Orlentpromenade ter hoogte van de gratis parking "Storms Harbour" in Nieuwpoort. Het volledig traject is voor de geoefende fietsers, maar je kan de route ook opdelen in 2 aparte lussen: de lus Diksmuide (22,1 km) of de lus Nieuwpoort (28,9 km). Of neem de boot van Nieuwpoort naar Diksmuide (of omgekeerd) en fiets dan terug.

Tijdens de route kan je halt houden aan heel wat leuke plaatsen: je kan speuren naar vogels, zeehonden spotten vanuit een kijkhut of even stoppen aan een boerderij met streeklekkers.

Met Jaek en Nink door het Vlakke Land (25,5 km) 

Tijdens de tocht ontdek je de bewoners van komgronden van Lampernisse, wie was nu Nicholaas Zannekin, kom je meer te weten over enkele milieuvriendelijke manieren voor het opwekken van energie en van waar komen nu die alom gekende koekjes met de naam 'lukken'. Onderweg is er een hele leuke quiz voor kinderen.
 
 

Contact

Dienst Toerisme

Adres
Grote Markt 68600Diksmuide
Tel.
051 79 30 50
E-mail
toerisme@diksmuide.be

Deze routes zijn bewegwijzerd.

De fietsroutes zijn gratis te verkrijgen bij Toerisme Diksmuide. Je kan de routekaart en het GPX*-bestand ook hieronder downloaden:

- Met Jaek en Nink naar natuurgebied de Blankaart

- Met Jaek en Nink op avontuur langs de IJzer

- Met Jaek en Nink door het Vlakke Land

*Navigeren met een GPX-bestand voor fiets- en wandelroutes biedt jou de mogelijkheid om op verkenning te gaan en nieuwe paden te betreden. Het stelt jou, als fietser of wandelaar in staat om gedetailleerde routes te plannen, te delen en te volgen met behulp van GPS-technologie.
Weet je nog niet helemaal hoe het werkt? Dan kan de uitleg op de website van Visit West-Vlaanderen je op weg helpen.

Deel deze pagina