Gemeente Bezoek Diksmuide

Driemussenommetje

De komst van het Drie Mussenproject in de Handzamevallei, de bouw van een brugje over de Handzamevaart en de schitterende promenade langs het water in de binnenstad zijn de ingrediënten voor deze wandeling.

Het poldergebied ‘De 3 Mussen’ ligt in de Handzamevallei tussen Diksmuide centrum, Beerst en Vladslo. Het Regionaal Landschap Westhoek voerde hier grootschalige graafwerken uit in samenwerking met verschillende landbouwers. Het project werd gesteund door het Vlaams Agentschap voor Natuur en Bos en de stad Diksmuide. Initieel werden heel wat waterlopen hersteld en alle weideafsluitingen vernieuwd. Door deze graafwerken kreeg het gebied een betere afwatering en kreeg het vee terug beter toegang tot het water. Ook de natuur en landschapswaarden werden verhoogd met nieuwe kansen voor de kamsalamander en de zwanenbloem.

Startpunt: Grote Markt Diksmuide. Afstand: 3,5 km.

Contact

Dienst Toerisme

Adres
Grote Markt 68600Diksmuide
Tel.
051 79 30 50
E-mail
toerisme@diksmuide.be

De wandelkaart is te verkrijgen bij de dienst toerisme voor € 1.
Deze route is niet bewegwijzerd!

Download de routebeschrijving gratis onderaan deze pagina.
Bekijk de route op RouteYou of download de gpx-file onderaan deze pagina.

Wandelroute bestellen? Stuur een mailtje naar toerisme@diksmuide.be met welke wandelroute(s) je zou willen, schrijf het bedrag over op ons rekeningnummer BE98 0910 1287 8393, vermeld nog eens de wandelroute(s) in de mededeling en dan sturen wij deze op!

Deel deze pagina