Gemeente Bezoek Diksmuide

Stuvetjesroute

De ‘Stuvetjes’-wandelroute brengt je langs alle aspecten van een klein dorp op het platteland: Stuivekenskerke. Dit mooi en karaktervol dorp heeft heel wat schatten te bieden, want het heeft de laatste 150 jaar zowat alles meegemaakt! Tijdens deze wandeling maak je kennis met de IJzer, het natuurgebied van de Viconia Kleiputten, de vroegere dorpskern op het Onze-Lieve-Vrouwhoekje, de Eerste Wereldoorlog en de wederopbouw, de landbouw in de polders en de ruilverkaveling nieuwe stijl.

Er is ook een mogelijkheid om een ‘ommetje’ te doen i.p.v. de langere wandeling. De verkorte wandeling is 2 km en doet enkel het centrum van Stuivekenskerke. Het ommetje is niet bewegwijzerd maar staat wel aangeduid op de wandelkaart.

Startpunt: infobord in Stuivekenskerke. Afstand: 9 km (ommetje = 2 km extra).

Kom meer te weten over de geschiedenis van Stuivekenskerke in het document onder de downloads onderaan deze pagina.

Contact

Dienst toerisme

Adres
Grote Markt 68600Diksmuide
Tel.
051 79 30 50
E-mail
toerisme@diksmuide.be

De wandelkaart is te verkrijgen bij de dienst Toerisme voor € 1.
Deze route is bewegwijzerd.

Download de routebeschrijving gratis onderaan deze pagina.
Bekijk de route op RouteYou of download de GPX*-file onderaan deze pagina.

*Navigeren met een GPX-bestand voor fiets- en wandelroutes biedt jou de mogelijkheid om op verkenning te gaan en nieuwe paden te betreden. Het stelt jou, als fietser of wandelaar in staat om gedetailleerde routes te plannen, te delen en te volgen met behulp van GPS-technologie.
Weet je nog niet helemaal hoe het werkt? Dan kan de uitleg op de website van Visit West-Vlaanderen je op weg helpen.

Wandelroute bestellen? Stuur een mailtje naar toerisme@diksmuide.be met welke wandelroute(s) je zou willen, schrijf het bedrag over op ons rekeningnummer BE98 0910 1287 8393, vermeld nog eens de wandelroute(s) in de mededeling en dan sturen wij deze op!

Deel deze pagina