Gemeente Bezoek Diksmuide

Hemelsdaeleroute

Deze wandelroute gaat van de laaggelegen dorpskom van Woumen tot op de heuvelrug over de grens met Esen. Op de Hoge Kam kun je genieten van een prachtig panorama over de Westhoek en over het Krekedal en de IJzervallei. Woumen is een deelgemeente van Diksmuide en met een oppervlakte van 13 km² is het een van de grotere dorpen van de stad. Het is een woon- en landbouwdorp, gelegen op de grens van de grachtenrijke polders, de broeken van Woumen en de hoger gelegen zandleemstreek. De patroonheilige van de kerk van Woumen, St. Andreas, is de beschermer van vissers, spinsters, zeilers en metselaars.

Startpunt: Sint-Andreaskerk Woumen. Afstand: 9,8 km.

Kom meer te weten over de geschiedenis van Woumen in het document onder de downloads onderaan deze pagina.

Contact

Dienst toerisme

Adres
Grote Markt 68600Diksmuide
Tel.
051 79 30 50
E-mail
toerisme@diksmuide.be

De wandelkaart is te verkrijgen bij de dienst Toerisme voor € 1.
Deze route is bewegwijzerd.

Download de routebeschrijving gratis onderaan deze pagina.
Bekijk de route op RouteYou of download de GPX*-file onderaan deze pagina.

*Navigeren met een GPX-bestand voor fiets- en wandelroutes biedt jou de mogelijkheid om op verkenning te gaan en nieuwe paden te betreden. Het stelt jou, als fietser of wandelaar in staat om gedetailleerde routes te plannen, te delen en te volgen met behulp van GPS-technologie.
Weet je nog niet helemaal hoe het werkt? Dan kan de uitleg op de website van Visit West-Vlaanderen je op weg helpen.

Wandelroute bestellen? Stuur een mailtje naar toerisme@diksmuide.be met welke wandelroute(s) je zou willen, schrijf het bedrag over op ons rekeningnummer BE98 0910 1287 8393, vermeld nog eens de wandelroute(s) in de mededeling en dan sturen wij deze op!

Deel deze pagina