Gemeente Bezoek Diksmuide

Western Front Way - Via Sacra

De Western Front Way is een nieuwe langeafstandswandelroute voor vrede, mentaal welzijn en herinnering. Het idee werd herontdekt in een brief die was geschreven door een jonge soldaat, Alexander Douglas Gillespie, die diende bij de slag bij Loos in 1915 – hierboven afgebeeld. Hij schreef thuis aan zijn familie en schoolhoofd dat, nadat de Grote Oorlog was beëindigd, hij droomde van het creëren van een “prachtige weg … voor alle naties om samen te lopen in vrede zodra het conflict voorbij was.”

De Western Front Way loopt van Nieuwpoort aan de Belgische kust tot Pfetterhouse aan de Frans-Zwitserse grens. Bekijk alle kaarten op de officiële website.

Na samenwerking met Westtoer en de toeristische kantoren van de Vlaamse Frontsteden Nieuwpoort, Diksmuide en Ieper, is de route volledig gemarkeerd in België. Het idee van Gillespie werd in België gerealiseerd over een afstand van 100 km of 160 km als je de lus via Tyne Cot erbij rekent. Er zijn schildjes geplaatst langs het volledige traject tot aan het meest zuidelijke punt in Pfetterhouse.

Deel deze pagina