Gemeente Bezoek Diksmuide

Wandelnetwerk de Blankaart en de Blankaartwandelroute

Wandelnetwerk De Blankaart

Sinds de zomer van 2022 kan je het 105 km lange wandelnetwerk in en rond de Blankaart bij Diksmuide verkennen. Stilte, water, weidse landschappen, vogels… en regelmatig een lekkere stopplaats.
Vijf ingrediënten die elke wandeling top maken en die je alle vijf bij de hand hebt op het wandelnetwerk De Blankaart. Instappen kan onder andere aan Provinciedomein IJzerboomgaard. Vanuit Diksmuide stap je via autoluwe en onverharde paden door een vlak polderlandschap richting dorpjes als Sint-Jacobskapelle en Nieuwkapelle, door de IJzerbroeken, langs gehuchten als Drie Grachten, Luigem en Steenstrate tot Bikschote en Boezinge. Met het seizoensveer bereik je gemakkelijk de overkant van de IJzer.

De knooppuntenkaart van het wandelnetwerk is te koop bij de dienst Toerisme (€ 10).

Stippel je route uit via de digitale routeplanner

De Blankaartwandelroute

De Blankaartwandelroute is een suggestielus op het wandelnetwerk van De Blankaart en voert ons door de IJzerbroeken, een vlakte van laaggelegen, drassige weiden en hooilanden waar het Blankaartgebied deel van uitmaakt. Typerend zijn de overstromingen die zich kunnen voordoen bij aanhoudende neerslag. Heel vaak zijn dan ook laarzen of hoge stapschoenen een must. Vertrekkend van het Bezoekerscentrum De Blankaart, waar je uitleg krijgt over het natuurgebied en de IJzervallei, leidt het traject je door het winterbed van de IJzer. Op de waterrijke route liggen zes observatieposten en twee hoeves waar je terecht kan met je eigen picknick. De totale wandeling heeft een lengte van 10 km, maar kan ingekort worden tot 5,6 km. Vergeet vooral je verrekijker niet!

Startpunt: Kasteel De Blankaart. Afstand: 5,5 km of 10 km

Ontdek hier meer wandelnetwerken.
Intussen is het Blankaartwandelpad opnieuw min of meer toegankelijk. Wel kunnen er een aantal moeilijke doorgangen zijn. Daarom raden we aan om laarzen aan te trekken voor je wandeling.

Het bezoekerscentrum is OPEN van woensdag tot en met zondag, van 13u30 tot 16u30.

Contact

Dienst Toerisme

Adres
Grote Markt 68600Diksmuide
Tel.
051 79 30 50
E-mail
toerisme@diksmuide.be

Bekijk de wandelroute online via de website van Toerisme Westhoek.

De wandelknooppuntkaart Wandelnetwerk De Blankaart is te koop bij de dienst Toerisme (€ 10).

Heb je een wandel(netwerk)kaart uitgegeven door Westtoer, en twijfel je of je die nog kan gebruiken, dan kan je op deze pagina checken of de kaart nog up-to-date is

Ontdek ook de andere wandelnetwerken in de Westhoek.

Intussen is het Blankaartwandelpad opnieuw min of meer toegankelijk. Wel kunnen er een aantal moeilijke doorgangen zijn. Daarom raden we aan om laarzen aan te trekken voor je wandeling.

Het bezoekerscentrum is OPEN van woensdag tot en met zondag, van 13u30 tot 16u30.

Deel deze pagina