Gemeente Bezoek Diksmuide

Vive le Vélo!

Diksmuide is de eerste 'Vive le Vélo' stad in Vlaanderen. Ontdek 6 unieke fietsroutes, doordrenkt met het DNA van het gelijknamige televisieprogramma op één.

 

Mee op de bagagedrager

Diksmuideling Karl Vannieuwkerke is sinds jaar en dag het gezicht van het populaire VRT-programma ‘Vive le vélo!’. Nu komen er, in samenwerking met VRT en Westtoer, zes ‘Vive le Vélo!’ fietsroutes met elk hun eigen kleur die vertrekken uit Diksmuide én waarin het DNA van het programma verweven zit dankzij informatieve video's onderweg.

“Fietsen in combinatie met toeristische tips en wielerweetjes. Dat is wat je mag verwachten als je je waagt aan de ‘Vive le Vélo!’ fietsroutes”, aldus Karl. “Het DNA van het televisieprogramma zit helemaal vervat in deze zes routes. Als je op verschillende plekken de QR-codes zal scannen, nemen we in onze filmpjes je met plezier mee op onze bagagedrager.”

Er is op maat van elke fietser wel een route, want de afstanden variëren van 28 kilometer voor een familieroute tot 171 kilometer voor de meer geoefende fietser.

De verschillende routes op een rij

  • Een korte familieroute richting Lampernisse en Pervijze - blauw - 28 kilometer (bewegwijzerd)
  • Een route richting Koekelare, Kortemark en Houthulst - rood - 53 kilometer (bewegwijzerd)
  • Een kustfietsroute richting Koksijde en Nieuwpoort - roze - 63 kilometer (knooppunten)
  • Een ritje heen en terug naar Brugge over Torhout - groen - 105 kilometer (knooppunten)
  • Een stedentrip richting Roeselare en Kortrijk - oranje - 123 kilometer (knooppunten)
  • Een stevige kuitenbijter door de hele Westhoek, inclusief Heuvelland - paars - 171 kilometer (knooppunten)

Je kunt hier onderaan ook alle GPX*-bestanden (voor op je fietsgps of gsm) of een pdf downloaden met de knooppunten van alle routes.

‘Vive le Vélo!’ fietskaart

De 6 routes werden gebundeld op 1 handige fietskaart. Met deze kaart kan je jou volledig voorbereiden op je rit. Je kan er al kennismaken met de bezienswaardigheden onderweg. Wil je de wielerweetjes en toeristische tips van Karl liefst op voorhand al weten? Op de kaart kan je al de QR codes vinden naar de video's! De kaart met alle routes kost tien euro en is beschikbaar via de webshop van Westtoer. De kaart is ook te verkrijgen bij de toeristische dienst en in de ‘Vive le Vélo!’ flagshipstore in de Kasteelstraat in Diksmuide. 

De Vive le Vélo-fietskaart met de 6 routes is te koop voor 10 euro bij de dienst Toerisme. 

Je kunt hier onderaan ook alle GPX*-bestanden (voor op je fietsgps of gsm) of een pdf downloaden met de knooppunten van alle routes.

*Navigeren met een GPX-bestand voor fiets- en wandelroutes biedt jou de mogelijkheid om op verkenning te gaan en nieuwe paden te betreden. Het stelt jou, als fietser of wandelaar in staat om gedetailleerde routes te plannen, te delen en te volgen met behulp van GPS-technologie.
Weet je nog niet helemaal hoe het werkt? Dan kan de uitleg op de website van Visit West-Vlaanderen je op weg helpen.

Deel deze pagina