Gemeente Bezoek Diksmuide

Vive le Vélo!

Diksmuide is de eerste 'Vive le Vélo' stad in Vlaanderen. Ontdek 6 unieke fietsroutes, doordrenkt met het DNA van het gelijknamige televisieprogramma op één.

 

Mee op de bagagedrager

Diksmuideling Karl Vannieuwkerke is sinds jaar en dag het gezicht van het populaire VRT-programma ‘Vive le vélo!’. Nu komen er, in samenwerking met VRT en Westtoer, zes ‘Vive le Vélo!’ fietsroutes die vertrekken uit Diksmuide én waarin het DNA van het programma verweven zit dankzij informatieve video's onderweg.

“Fietsen in combinatie met toeristische tips en wielerweetjes. Dat is wat je mag verwachten als je je waagt aan de ‘Vive le Vélo!’ fietsroutes”, aldus Karl. “Het DNA van het televisieprogramma zit helemaal vervat in deze zes routes. Als je op verschillende plekken de QR-codes zal scannen, nemen we in onze filmpjes je met plezier mee op onze bagagedrager.”

Er is op maat van elke fietser wel een route, want de afstanden variëren van 28 kilometer voor een familieroute tot 171 kilometer voor de meer geoefende fietser.

‘Vive le Vélo!’ fietskaart

De twee kortste fietsroutes zullen volledig bewegwijzerd zijn, de andere routes kun je perfect via het fietsknooppuntennetwerk volgen. De kaart met alle routes zal tien euro kosten en is vanaf nu beschikbaar via de webshop van Westtoer. Vanaf zaterdag 4 juni is de kaart beschikbaar bij de toeristische diensten en in de ‘Vive le Vélo!’ flagshipstore in de Kasteelstraat in Diksmuide. Ook de GPX-bestanden zijn vanaf zaterdag 4 juni beschikbaar.

Zaterdag 4 juni: ‘Vive le Vélo’ fietsfeest op de Grote Markt

We openen op zaterdag 4 juni officieel de zes gloednieuwe ‘Vive le Vélo!’ fietsroutes met een heus fietsfeest.

Vanaf 10 uur kun je op de Grote Markt terecht voor een vrije start van alle fietsroutes (afstanden tussen 63 en 171 kilometer). In de namiddag, vanaf 13.15 uur, kun je samen met een BV de fiets op om de tocht van 28 of 53 kilometer te maken. Hiervoor moet je je wel verplicht vooraf inschrijven via www.vivelevelo.be.

Vanaf 15 uur toveren we de Grote Markt om in een onvervalst ‘Vive le Vélo’ fietsdorp, met heel wat animatie, petanque, Picon en Franse chansons…

Zowel het fietsen zelf (met of zonder BV’s) als toegang tot het fietsdorp is gratis. 

Deel deze pagina