Gemeente Bezoek Diksmuide

De Blankaart

Fluistervaren en broekwandelen

Op aanvraag biedt Natuurpunt heel wat leuke mogelijkheden aan voor groepen. Zo is een wandeling in combinatie met de fluisterboot, tussen 16 juni en 15 september, een unieke beleving. Het gevoel in een verrassend West-Vlaams Amazonegebied te vertoeven is dan nooit ver weg! Fluistervaren enkel op reservatie!

Inschrijving vooraf noodzakelijk op deblankaart@natuurpunt.be.

Met de klas naar de Blankaart!

Er is een ruim natuur-en milieu-educatief aanbod voor alle klasgroepen (per 25 leerlingen). Meer info kan je bekomen aan de balie van het bezoekerscentrum of via www.blankaart.be. Het kasteel heeft een ruime speel-en ravotzone waar kinderen naar hartenlust kunnen spelen in het groen.

Pluktuin Blankaart

Vlakbij de Blankaart vind je de bloemenpluktuin van Chantal 'Pluktuin Blankaart' op 800 m richting Ieper. 'Kies en Knip haar zelfgekweekte bloemen op het veld'. Vanaf het vroege voorjaar tulpen, narcissen, hyacinten... Vanaf mei-juni, op het moment dat de natuur het toelaat, de zo geliefde veldbloemen.

De tuin staat open voor natuurliefhebbers, families en verenigingen... Iedereen is welkom. Er worden op regelmatige basis leuke activiteiten georganiseerd. De openingsuren, activiteiten en contactgegevens vind je hier. 

Contact

De Blankaart

Adres
Iepersteenweg 568600Woumen
Tel.
051 54 52 44 of 051 54 59 48
E-mail
deblankaart@natuurpunt.be
Website
www.blankaart.be

Info over mogelijkheden, tijdsduur en prijzen:

051 54 52 44 of deblankaart@natuurpunt.be.

Intussen is het Blankaartwandelpad opnieuw min of meer toegankelijk. Wel kunnen er een aantal moeilijke doorgangen zijn. Daarom raden we aan om laarzen aan te trekken voor je wandeling.

Het bezoekerscentrum is OPEN van woensdag tot en met zondag, van 13u30 tot 16u30.

Deel deze pagina