Gemeente Bezoek Diksmuide

Zomerse Vrijdagen | Juli & aug 2023

Zomerse Vrijdagen
Juli - Augustus

Zing en swing mee op de Zomerse Vrijdagen tijdens juli en augustus bij de lokale horeca. Voor één keer serveren ze niet alleen drankjes maar ook gratis optredens en ambiance die zorgen voor een heerlijk vakantiegevoel in eigen stad.


14 juli – Brouwershuys – Maximus

Maximus is een Vlaams singer-songwriter en (contra)bassist uit Ardooie. Hij werkte als bassist samen met Luka Bloom, Garland Jeffreys, John Watts (Fischer-Z), Racoon en Trixie Whitley. In 2017 besliste Maximus om als bassist solo te gaan optreden. Hij trad onder andere op in Paradiso te Amsterdam. Ondertussen werden de singles 'Ardooie' en 'Sabrina' uitgebracht. Het wielerprogramma Vive le Vélo nodigde Maximus uit om in hun talkshow 'Madame' van Claude Barzotti solo op contrabas te spelen op de Koppenberg, dit voor de uitzending van de Ronde van Vlaanderen. Ondertussen tourde Maximus ook met de eindejaarsshow van Otto-Jan Ham, zowel in 2021 als in 2022. 


21 juli – Sportbar TimeOut – Violinvasion

Bavo Meeus genoot een klassieke opleiding viool. Kort na het behalen van zijn diploma wist hij echter dat hij een missie had… Dit klassieke instrument introduceren in de wereld van de elektronische muziek! Toen hij de elektronische viool is beginnen te bespelen, merkte hij meteen de grote impact van fysische kunst op zijn publiek, met een explosieve en succesvolle carrière als resultaat. Bavo speelt tegenwoordig in de meest bekende en respectabele clubs, en op de meest befaamde festivals over de hele wereld. Vanaf het ogenblik dat hij zijn eerste noten speelt, zal je onmiddellijk de electro-vibe beleven, en stil blijven staan is dan gegarandeerd geen optie meer!


28 juli – Zomerbar El Dorado – Retro Coverband Z-Curse

Phil, Kris en Guy zijn drie "oudere jongeren" die interactief optreden met het publiek. Met hun Retro Coverband Z-Curse spelen ze alle klassiekers vanaf de 50ies t.e.m. de 80ies. Ne rappen of nen tragen? Nen harden of nen zachten... kies maar uit !


11 augustus – Muziekclub 4AD – Mystère

Mystère komt op 11 augustus het terras van Muziekclub 4AD in vuur en vlam zetten! Het zootje ongeregeld uit Oostende komt met 10 muzikanten het podium bestormen. Hun kenmerkende en opzwepende sound is een mix van dansbare, Caraïbisch getinte ska-ritmes, afgewerkt met een licht punksausje. De ideale ingrediënten voor een zomerse avond vol sfeer, energie en plezier.


18 augustus – Hotel Pax – The Jokes

Een DJ warmt vanaf 19 uur het publiek op zodat The Jokes er direct kunnen invliegen. “The Jokes zijn een prettig gestoorde bende bestaande uit een zangeres en 4 ervaren "zotte" muzikanten. Ze brengen een non-stop medley van ambiance covers voor alle leeftijden. Zowel rock, pop, schlagers, slows, 80', 90' en hedendaagse klassiekers passeren de revue.”


25 augustus – Herberg De Speelman – Et Encore

Et Encore startte in 1995 met een repertoire populaire folk nummers waarmee ze zich meteen profileerden als een ambiance groep. Kort daarna evolueerde de groep naar een indie (folk)popband met een eigen karakter. Et Encore speelt eigen nummers en brengt een leuke en genietbare set voor een ruim publiek. De band is moeilijk in een vakje te stoppen maar houdt van variatie en geeft graag een eigenzinnige en originele toets aan haar muziek. Een Keltische inspiratie of hedendaagse roots alles wordt in hun muziek verwerkt als ze er zelf maar achter staan. Ze zijn in de eerste plaats een live groep waarvan jong en oud kunnen genieten en stilzitten is niet altijd een optie…

Contact

Dienst Evenementen

Adres
Maria Doolaeghestraat 28600Diksmuide
Tel.
051 79 30 60
E-mail
evenementen@diksmuide.be

Waar?

Op verschillende locaties in Diksmuide, zie planning hiernaast voor details.

Wanneer?

Vrijdagavonden in juli en augustus.

Prijs?

Gratis.

Deel deze pagina