Gemeente Bezoek Diksmuide

Verhalenschat

In het stadhuis kun je de ‘Verhalenschat van Diksmuide en de Westhoek’ ontdekken. Je vindt er een unieke collectie van schilderijen, tekeningen, kunstzinnige voorwerpen, beelden, gebruiksvoorwerpen die je meer vertellen over de leefwereld van de Diksmuidelingen en de Westhoekers.

FENIKS EXPO IN DE VERHALENSCHAT
De Feniks expo is gesloten t.e.m. vrijdag 11 november wegens onderhoud.

Het heropleven van de stad en de streek na 1918, was niet enkel een verhaal van herbouwen met stenen. Het is ook het herleven van mensen. Niet alleen huis en land waren zwaar geteisterd door de Eerste Wereldoorlog. Volg drie pioniers, prille, nieuwe Diksmuidelingen, hoe zij hun leven hier weer op de rails kregen. Commissaris Focke wil de orde handhaven in dit verwoeste wilde westen, handelaar Missiaen laat de lade rinkelen door de eerste fronttoeristen en de jonge Celestine laat het leven openbloeien midden het verrijzende Diksmuide.

Volg hun verhaal en ontdek hun emotionele tocht doorheen de Expo Feniks Diksmuide.
Een niet te missen multimediale en multi-emotionele beleving.

Gratis toegang

De expo is van maandag t.e.m. zaterdag geopend van 10 - 12.30 uur en van 13.30 - 15.30 uur, behalve op de hiernaast vermelde sluitingsdagen. Reserveren is niet verplicht. Op voorhand reserveren kan via feniks@diksmuide.be of 051/79 30 50 met vermelding van aantal personen en het uur van je bezoek. 

Meld je eerst aan bij onze dienst Toerisme, wij sturen je op weg naar de expo.

Contact

Stadhuis - Archief

Adres
Grote Markt 68600Diksmuide
Tel.
051 79 30 40
E-mail
archief@diksmuide.be

De Verhalenschat is bereikbaar via de trap in de inkomhal van Toerisme Diksmuide.

Graag eerst aanmelden aan de balie.

Open

Van 1 oktober tot 1 april: maandag tot en met zaterdag van 10 - 12.30 uur en van 13.30 - 15.30 uur, behalve op de hieronder vermelde sluitingsdagen. Op zondag en feestdagen gesloten.

Van 2 april tot 30 september: van 9u30 tot 16u30.


!! Gesloten op 24 december in de namiddag, op 25 en 26 december, op 31 december in de namiddag en op 1 en 2 januari. 

Gratis toegang.

Deel deze pagina