Gemeente Bezoek Diksmuide

Tweefrontenroute

Deze natuurhistorische wandeling start bij de IJzertoren. Het eerste deel verkent de Polder op de linkeroever van de IJzer tussen de IJzertoren en het pittoreske Stuivekenskerke. Het tweede deel verloopt op de rechteroever tussen Stuivekens-Tervaetebrug en de IJzertoren.

Je kan de volledige wandeling in één keer doen als dagstapper of de beide delen afzonderlijk, mits dan een regeling voor vervoer bij aankomst. De ganse wandeling verloopt op haast autoluwe wegen.

Goed wandelschoeisel en verrekijker en/of fototoestel zijn nuttig. Er wacht jullie een schitterende brok natuur en landschap en je komt langs veel Belgische en Duitse sites en relicten uit WO1. Parkeren met de auto of fiets kan op de parking van de IJzertoren en/of bij de kerk van Stuivekenskerke.

Op deze route moet u bij de start voorlopig een omleiding volgen langs de Kaaskerkestraat, omdat het eerste stuk van de Frontzate niet toegankelijk is door werken. Wandel tot aan de brug, ga links de Kaaskerkestraat in en ongeveer 900 meter verder kan je aan de rechterkant terug op de Frontzate.

Startpunt: parking IJzertoren of kerk Stuivekenskerke. Afstand: 17,4 km.

Contact

Dienst toerisme

Adres
Grote Markt 68600Diksmuide
Tel.
051 79 30 50
E-mail
toerisme@diksmuide.be

De wandelkaart is te verkrijgen bij de dienst toerisme voor € 1.
Deze route is bewegwijzerd.

Download de routebeschrijving gratis onderaan deze pagina.
Bekijk de route op RouteYou of download de gpx-file onderaan deze pagina.

Wandelroute bestellen? Stuur een mailtje naar toerisme@diksmuide.be met welke wandelroute(s) je zou willen, schrijf het bedrag over op ons rekeningnummer BE98 0910 1287 8393, vermeld nog eens de wandelroute(s) in de mededeling en dan sturen wij deze op!

Deel deze pagina