Gemeente Bezoek Diksmuide

Plattelandsdag | zo 25 sept 2022

Ontdek het Diksmuidse landbouwleven tijdens Plattelandsdag op 25 september

Tijdens Plattelandsdag op zondag 25 september laten varkensbedrijf Bien Acquis, dierenspeciaalzaak Paradijshof en rundveebedrijf Hof ter Wilgen je kennismaken met het Diksmuidse landbouwleven. Geniet tussen 11 en 18 uur van heel wat animatie, een streekproductenmarkt, demonstraties, proevertjes en meer.

Vanaf 11 uur kan je op drie verschillende locaties proeven van ons landbouwleven. Een fietstocht van 22 kilometer verbindt de drie locaties met elkaar. Het plannetje van de fietsroute vind je onderaan deze pagina.

Wie de fiets liever laat staan kan ook aan boord stappen van één van de pendeltreintjes. Tussen 11 en 18 uur rijdt een pendeltreintje voortdurend tussen de Grote Markt en Bien Acquis. Een tweede pendeltreintje rijdt van 11.30 tot 17.30 uur tussen Bien Acquis, Het Paradijshof en het weiland van Hof ter Wilgen, waar je een boeiende uiteenzetting krijgt over hun West-Vlaamse rode ras. Wil je terugkeren naar de Grote Markt, dan neem je weer treintje 1.


Bien Acquis

Het moderne varkensbedrijf Bien Acquis in Oudekapelle gooit z’n deuren voor je open. Neem een kijkje achter de schermen, en maak kennis met een modern bedrijf dat is uitgerust met de nieuwste ecologische energieverwekkers en dat z’n eigen natuurlijke varkensvoeders produceert.

Kinderen genieten van heel wat animatie, springkasteel en grime, een ervaring met virtualrealitybrillen om de veiligheid tussen landbouwvoertuigen en fietsers te ontdekken of een ritje op de minitractor.
(Groot)ouders kunnen dan weer plaatsnemen op het plattelandsterras of van proevertjes genieten op de streek- en hoeveproductenmarkt.
Kijk samen naar een demonstratie schapenhoeden, paardenshow, hoefsmid, spinnen en vilten, etc.
Voor de echte paardenliefhebbers is er vanaf 13 uur de trekpaardenprijskamp.

Streek- en hoeveproductenmarkt

Voor de streekproductenmarkt tekenden volgende standhouders present:

  • Slagerij Nautilus
  • Zuivelboerderij ‘t Hof van de Rhille
  • Caring Hearts (Diksmuideling die zich inzet voor Kameroen)
  • Koffiebar SloW Wings
  • Den IJsbol
  • Goed slapen in wol
  • Le Petit Chasseur (kleinwild)
  • Het Land van Melk en Honing
  • Infostand duurzaamheid, polderbesturen Diksmuide (Westkustpolder, Middenkustpolder, Zuid-IJzerpolder & Bethoosterse Broeken) en WBE Westhoek (wildbeheer).


Paradijshof

Kenzo en Tessa van dierenspeciaalzaak Paradijshof in Pervijze zorgen met veel passie voor hun leg- en sierkippen, watervogels, lama’s, papegaaien … Ook daar is heel wat kinderanimatie en geniet je van een lekker hapje en drankje.


Hof ter Wilgen

Rundveebedrijf Hof ter Wilgen staat dan weer gekend voor z’n West-Vlaamse rode ras. Tijdens Plattelandsdag kan je het prachtige ras zelf bewonderen op de vette weiden in Oudekapelle, waar de kudde graast. Die weiden staan gekend om hun gras- en klaversoorten, een ware lekkernij voor het ras. Het landbouwbedrijf kreeg als eerste erkenning voor het rode ras als streekproduct

Ook hier kan je genieten van een drankje bij de bar of een proevertje van het vlees van het West-Vlaams rode ras terwijl de kinderen zich amuseren op het springkasteel.

Contact

Dienst Lokale Economie

Adres
Grote Markt 68600Diksmuide
Tel.
051 79 30 14
E-mail
lokale.economie@diksmuide.be

Wanneer?

Zondag 25 september 2022 van 11 tot 18 uur.

Waar?

Bien Acquis 1339, Bien Acquisstraat 2, Oudekapelle.

Paradijshof, Pervijzestraat 65, Pervijze.

Hof ter Wilgen, Grote Beverdijkstraat 1, Oudekapelle.

Prijs?

Alle activiteiten zijn gratis.

Deel deze pagina