Gemeente Bezoek Diksmuide

Paasbest Diksmuide | 1 - 19 april 2023

Tijdens de paasvakantie brengen we de paassfeer naar Diksmuide. Je vervelen zal onmogelijk zijn dankzij de fantastische paasactiviteiten. Zwemmen, zoeken of plezier maken op de kermis, het kan allemaal. En wie weet kom je onderweg de paashaas wel tegen!


Zaterdag 1 t.e.m. woensdag 19 april: Etalagewedstrijd

Haasje hier, haasje daar, kijk eens hier, kijk eens daar. Misschien wel bij de lokale handelaar?
Heel wat knuffelzachte paashaasjes zitten verstopt in de etalages van onze lokale handelaars. Deze keer is het tellen geblazen om op het einde de rekensom te maken. Weet jij hoeveel haasjes zich verschuilen in Diksmuide? Wie weet win jij dan wel een leuke prijs! Je kan jouw formulier binnenkort vinden op deze webpagina, bij de lokale handelaars of afhalen bij de dienst Toerisme. Ingevulde formulieren kan je tot en met 20 april deponeren in de rode brievenbus op de Grote Markt. De winnaars worden persoonlijk verwittigd.


Zondag 2 april: Paaszwemmen

Om met een fris gevoel de paasvakantie te starten, is het Paaseizwemmen daar weer. Daag je vrienden uit op het mega-coole hindernissenparcours in het water. Wie kan als eerste aan de overkant in het water springen? Genoeg uitgeleefd op het hindernissenparcours? Geen nood, in de namiddag voorzien we een keitoffe activiteit voor de waaghalzen onder ons. Zoek je niet zo graag het gevaar op? Dan hebben we voor de speurneuzen onder ons een letterzoektocht voorzien. Laat je innerlijke Sherlock Holmes maar naar boven komen en wie weet word jij wel de winnaar van de speciale prijs. Letterzoektocht en hindernissenbaan van 10 – 12 uur en van 13 tot 16.30 uur, Balance Battle van 13 tot 16.30 uur. Na ons volledig te hebben uitgeleefd heb je een opkikkertje verdiend. Daarom krijgt iedereen bij het buitengaan een lekker paasei


Zaterdag 8 april: paaseierenraap met de paashaas

Haal je mandje tevoorschijn en kom naar het stadspark. Samen met de paashaas gaan we tussen 14 en 18.30 uur paaseieren zoeken. Deelnemen kost 1 euro (0,20 euro via kansentarief), om zeker te zijn van je plaatsje en lange wachttijden te vermijden raden we aan om in te schrijven voor het gewenste uur. Inschrijven is mogelijk via deze link vanaf maandag 20 maart om 17 uur. Enkel kinderen hebben een ticket nodig, per kind mag er 1 begeleider mee binnen de paaseiraapzone.


Zaterdag 8 t.e.m. dinsdag 11 april: Diksmuidse paasfoor

Dompel jezelf onder in het kermisgebeuren en laat je charmeren door de typische attracties. De foorkramers doen hun best om je te voorzien van familiaal amusement. Vermaak jezelf tijdens een rondje op de draaimolen of verwen jezelf met een portie heerlijke oliebollen. Plezier voor groot en klein!


Zaterdag 8 april
 

13.00 - 17.00 uur: Boerenmarkt

15.00 uur: Opening Paasfoor

14.00 - 18.30 uur: Paaseierenraap met de paashaas

14.30 - 19.30 uur: Inruilen tickets paaseierenraap

 

Zondag 9 april

15.00 uur: Paasfoor


Maandag 10 april

8.30 – 15.00 uur: Feestelijke paasmarkt in het centrum

aansluitend Paasfoor


Dinsdag 11 april

15.00 uur: De foor draait door: dolle acties en verminderde tarieven bij de foorkramers

Contact

Dienst Evenementen

Adres
Maria Doolaeghestraat 28600Diksmuide
Tel.
051 79 30 60
E-mail
evenementen@diksmuide.be

Deel deze pagina