Gemeente Bezoek Diksmuide

Markt op stelten

Een coronaproof theaterfestival dit jaar! Elke donderdag theateracts op de Grote Markt. Een mix van Internationale straat- en poppentheaterartiesten leven zich met hart en ziel uit tijdens grappige, acrobatische of ontroerende voorstellingen. Bekijk dus zeker onze kalender hieronder, want op donderdag is de Grote Markt the place tob e voor al wie houdt van theater, muziek en een zwoele zomerzon.

Uitgebreide informatie over de activiteiten en uren vind je hieronder.


MARKT OP STELTEN – PROGRAMMA

 

02/07/2020 om 19u en om 21u (duur voorstelling 30 min), gaat door op het Schoolplein

LA FACTORIA (Duo Musa)

Duo Musa trakteert u op een heerlijke voorstelling - voor jong en oud - vol humor en acrobatiek van wereldklasse. Slapstick, spanning, sensatie en luchtacrobatiek op 8 meter hoogte komen samen in de lollyfabriek waar niet alles loopt zoals het zou moeten. Duo Musa, dit keer in de rol van fabrieksmedewerker, weet letterlijk met kunst en vliegwerk de fabriek draaiend te houden en alle brandjes te blussen. En in de finale presenteert het duo vol trots een smakelijke lolly!


09/07/2020 om 19u (Piet Kusters) en om 21u (De Experimentalisten) (duur voorstelling 45 min)

Piet Kusters

Maak kennis met mentalist Piet Kusters. Wat vond u van zijn verschijning bij Belgium’s Got Talent, Studio Brussel of Iedereen Beroemd? Met zijn charismatisch enthousiasme en humor neemt hij u mee in een verhaal vol gedachten lezen, beïnvloeden en voorspellen. Geen blabla, afgesproken spel of egotripperij. De maskers vallen even weg, u wordt uit uw comfortzone gehaald en krijgt er bakken vol nieuwe energie voor in de plaats. Zijn ontwapenend optreden zal u nog lang bijblijven.

De EXPERIMENTALISTEN (Paridaen & Kusters)

Na jaren onderzoek hebben Dr. Breinstein en Dr. Mentaljef een theorie ontwikkeld om gedachten te kunnen lezen! De laatste tests in het labo waren positief en nu is het hoog tijd voor experimenten op het veld. Deze dolgedraaide wetenschappers gaan opzoek naar testpersonen om hun theorie te bewijzen.

Een sterkt staaltje mentalisme, goochelen, en absurd vernuft in een tot de verbeelding sprekende act.


16/07/2020 om 19u en om 21u (duur voorstelling 20 min)

A WANTEDA (STOFKRUIDT)

Je herinnert je ze zeker nog: de Wild-West shows die vroeger in pretparken werden opgevoerd. Stofkruidt nam het oude recept van onder het stof maar kruidde het tot een spectaculaire Westernshow vol humor. In A Wanteda gaat de stuntelige premiejager op zoek naar een gezochte hoteluitbater die bovenaan zijn lijst staat. Er is maar één probleem: hoe krijgt hij deze kleine onderkruiper te pakken? Het decor lijkt recht uit het wilde westen weggeplukt en zit boordevol verrassingen. Verwen uzelf met de eerste straatwestern!


23/07/2020 om 16u , 17u en 18u (duur van de voorstelling 25 min)

TIQUE (THEATER TIQUE) 

In een verbluffend samenspel weten de speelsters van Theater Tique het elastische mannetje Tique zo te bewegen dat je je vanaf het eerste moment in zijn wereld verplaatst en met hem meeleeft. Interactief met elkaar en met het publiek. De korte verhaaltjes zijn juweeltjes vol spanning, humor en emotie. Tique spreekt een eigen taal, die voor iedereen verstaanbaar is. Tique is voor jong en oud.


23/07/2020 om 19u en om 21u (duur van de voorstelling 40 min)

NAKED LUNCH (OUCH & ZIRK)

Lloyd en Harold: twee gastronomisch gehandicapte figuren die doen alsof ze Franser dan Franse topkoks zijn. 'C'est bon!' De twee culinaire tovenaars hebben hun recepten klaar, maar hoe ze een oven moeten aansteken is ze een raadsel.


30/07/2020 om 18u (duur van de voorstelling 45 min)

SYMBOLICA

Vlaggendansgroep Symbolica is een jeugdige vereniging die hedendaagse dans met vlaggen brengt. Symbolica brengt een aantrekkelijk programma van vlaggendans, waar de frivoliteit van beweeglijke vlaggen samenkomt met de robuustheid van het muzikale ritme dat hen voortstuwt naar vernieuwende horizonten.


30/07 om 19u en om 21u (duur van de voorstelling 45 min)

IMPRO COMEDY (COMPAGNIE AMAI)

Grappig, absurd en ontroerend interactief entertainment. Dat zijn de shows van Compagnie Amai. Ideaal voor liefhebbers van stand up comedy


06/08/2020 om 19u en 21u (duur van de voorstelling 45 min)

MODA DOMO (LES HIRONDELLES)

Op de hiërarchische ladder van modehuis Moda Domo heeft iedereen zijn eigen taken en eigen ambities. De statige elegante cheffin, haar verwende nuffige zoontje , de stoere macho mannelijke ontwerper en de huppelige naïeve stagiaire worstelen allemaal met hun eigen ,niet lekker zittende, keurslijf en hun te hoog gespannen levensverwachtingen terwijl het hoog in aanzien staande modehuis doordraait. Als alles dreigt mis te lopen, weten ze er met zijn allen een mouw of jurk aan te passen? De haute couture kleding vliegt je om de oren in deze humoristische voorstelling met acrobatiek, luchtacrobatiek en jonglerie.


13/08/2020 om 19u en om 21u (duur van de voorstelling 45 min)

THE GREAT ESCAPE (THE MARVELOUS ADVENTURES GROUP)

Ontsnappingskunstenaar Ben de Vroey en zijn assistent Louis Van Der Waal zorgen voor een onvergetelijk spektakel. De wisselwerking tussen de perfectionistische boeienkoning en zijn nonchalante hulpje zorgt voor (oh zo) gevaarlijke maar vooral uiterst grappige situaties. Kom kijken hoe deze heren trachten te ontsnappen uit een dwangbuis, uit kettingen tijdens een salto of uit dé Chinese ‘water torture cell’ van Harry Houdini.


20/08/2020 om 19u en om 21u (duur van de voorstelling 45min)

BARON VON MüNCHHAUSEN (TUKKERSCONNEXION)

Drie kleurrijke acteurs hervertellen de sterke verhalen van Baron von Münchhausen in een slapstick zonder woorden. Koffer voor koffer komen de onwaarschijnlijke belevenissen tevoorschijn. De legendarische edelman Karl Friedrich von Münchhausen zat boordevol sterke verhalen over zijn tijd in het leger. Volgens zijn vertellingen kon de baron verbazingwekkende dingen: op kanonskogels vliegen, doorrijden op een in tweeën gehakt paard, hongerige wolven binnenstebuiten keren en zichzelf aan zijn eigen vlecht uit een moeras omhoog trekken.
Er heilig van overtuigd dat zijn verhalen echt gebeurd zijn, verschijnt hij in deze fantasievolle straatvoorstelling ten tonele. Als altijd charmant, boordevol rare fratsen en met de nodige halsbrekende toeren bewijst hij zijn gelijk over zijn wilde avonturen.


27/08/2020 om 19u, om 20u en om 21u (duur van de voorstelling 30 min)

CRACK UP (DEUX A LA TACHE)

Crack up 2.0 is een dynamische, hilarische voorstelling met grappen, goocheltrucs, humor en twee gevaarlijk verschillende types. Een zelfingenomen goochelaar en zijn onervaren assistent hebben het op het toneel moeilijk met elkaar en dat leidt tot absurde situaties, vol gekke grappen en een onverwacht ontroerend einde. Uitgaand van een fysieke en universele gebarentaal speelt het duo zeer dynamisch de kunsten en grappen bijna zonder tekst

Contact

Dienst Evenementen

Adres
Grote Markt 68600Diksmuide
Tel.
051 79 30 60
E-mail
evenementen@diksmuide.be

Wanneer?

Elke donderdag.

Waar?

Grote Markt, Diksmuide.
Behalve de voorstellingen van 02/07/2020, die gaan door op het Schoolplein.

Deel deze pagina