Gemeente Bezoek Diksmuide

Liksems en LANDSCAPES | Feel Flanders Fields

foto ©Westtoer, Jan D'HONDT

Beleef Liksems, ontdek de littekens die achterbleven in ons landschap na de Eerste Wereldoorlog. Geniet van de zomerse activiteiten en het slotspektakel op 30 en 31 augustus. 

LIKSEMS KALENDER:

Er valt heel wat te beleven, op maat van het hele gezin!

 • 2 juli t.e.m. 1 september: Begeleide boottocht
  elke di / do / za en zondag, 14.30 uur, boeiende vaart voor families, individuelen en andere groepen op de Handzamevaart en IJzer

 • vrijdag en zaterdag 30 en 31 augustus 2024: Liksems Apotheose: 'De IJzer Vertelt'
  intiem belevenisspektakel aan en op de IJzer met bekende artiesten, mis dit spektakel niet! • 26 augustus t.e.m. 9 september: reizende pop-up expo 'Geraakt', Museum aan de IJzer

  Acht objecten, acht verhalen, acht keer GERAAKT. Jelle Vermeersch ging op stap naar de WO I-musea en collecties in de Westhoek en stelde daar de vraag: wat raakt ons anno 2024 in dit verhaal?

 • EXPO Liksems, fiets- en wandellussen tot en met 1 september 2024
  familievriendelijke expo over de littekens in het landschap en wandel- en fietstips om het landschap te verkennen • Onzichtbaar Landschap (Regionaal Landschap Westhoek): fietslussen tot en met 31 augustus
  24 kunstwerken op 6 fietslussen verspreid over de Westhoek brengen verdwenen sporen uit de Eerste Wereldoorlog weer tot leven. Ontdek t.e.m. 31 augustus de Marie-Thérèse Claeys fietslus en het permanente landschapskunstwerk 'Gefallene Landschaftsmarkierung' aan de site Roggeveld in Esen (tussen Roeselarestraat 126 en Steenstraat 4).

 • Benieuwd naar de andere fietslussen en land art-installaties van Onzichtbaar Landschap? In de ErfgoedApp vind je de zes lussen. Koop de cataloog met kaarten en duiding van de sites en werken voor 10 euro bij de dienst Toerisme, of download de routes via www.onzichtbaarlandschap.be.

  Een stukje van de Marie-Thérèse Claeysroute op een andere manier ontdekken? Dat kan met een begeleide wandeling op maandag 8 juli van 18.30 tot 20.30 uur, start: Markt Handzame. Meer info en inschrijven via deze link

 • Onzichtbaar Landschap: mini-expo Duitse militaire begraafplaats Vladslo
  Tot en met 1 september kan je bij de Duitse Militaire Begraafplaats in Vladslo close-upbeelden bekijken van ‘Gefallene Landschaftsmarkierung’.

*LANDSCAPES | Feel Flanders Fields:

Wie door de Westhoek passeert voelt het verleden. Kraters, bunkers en begraafplaatsen tekenen ons landschap. Tot aan het einde van de zomer van 2024 richt onze stad, samen met andere Westhoekgemeenten, de blik op het herdenkingslandschap na WO I. Onder de noemer LANDSCAPES | Feel Flanders Fields (i.s.m. Toerisme Vlaanderen en Westtoer) krijg je een interessant en verrassend programma voorgeschoteld.

Meer info over LANDSCAPES | Feel Flanders Fields: www.landscapes.be

Alle LANDSCAPES-fietsroutes vind je hier
Klik hier voor alle LANDSCAPES-wandelroutes. 

 • mei en juni: Bloeiperiode alliums (50.000 Bloemen voor Flanders Fields, LANDSCAPES)
  Op tal van WO I-sites gingen bewoners en bezoekers aan de slag om van de Westhoek een bloeiende vredesregio te maken. Bewonder de bloemenpracht in Diksmuide o.a. het Stiltepad, Museum aan de IJzer, het Esenkasteel, de Duitse militaire begraafplaats (Vladslo) en het Roggeveld (Esen). Klik op de link hierboven voor meer info over dit project en fietsroutes langs de alliumvelden. 

Contact

Toerisme Diksmuide

Adres
Grote Markt 68600Diksmuide
Tel.
051 79 30 50
E-mail
toerisme@diksmuide.be
Website
https://www.toerismewesthoek.be/nl/landscapes/intro

Liksems kadert in het themajaar LANDSCAPES | Feel Flanders Fields (i.s.m. Toerisme Vlaanderen en Westtoer)*. 

Reserveren voor een vrij bezoek aan de expo is niet nodig. 

Gebruik de ErfgoedApp bij je bezoek aan de expo, de wandel-en fietslussen en de Marie-Thérèse Claeysroute.

Wil je op graag een gegidst bezoek met of zonder begeleide wandel- of fietslus reserveren, of liever een Liksemsboottocht met gids? Stuur een mail naar toerisme@diksmuide.be.

Deel deze pagina