Gemeente Bezoek Diksmuide

Koekelarebergfietsroute

 ©Foto: Jan D'Hondt

Op 2 februari werd de Koekelarebergfietsroute (67,6 km vanuit centrum Diksmuide) officieel geopend.

Lijkt het aantal kilometers je wat te zwaar en snoei je liever in het aantal kilometers? Dan kan je de route ook opsplitsen in verschillende lusjes van 41,5 of 47,3 km, of je route inkorten door te starten in een van de deelgemeenten op de route.

Bekijk de link hiernaast voor de kaart met de verschillende lusjes en de mogelijke startpunten. 

Deze route belooft je een proevertje van het gevarieerde landschap rond Koekelare en Diksmuide: panoramische uitzichten van op de Koekelareberg, polderdorpen, erfgoedsites en stops langs hoeveterrassen van korte ketenproducenten. Je fietst onder andere langs de picknickplek bij Keiemse Kazen, het Lange Max-, Fransmans- en Käthe Kollwitzmuseum en het Praatbos met de Duitse militaire begraafplaats.

De route is bewegwijzerd met zeshoekige bordjes. Je kan starten aan OC De Kring vlakbij de kerk in Keiem, aan onze Toeristische dienst op de Grote Markt in Diksmuide, of bij Toerisme Koekelare, waar je telkens een startbord vindt. 

Deze fietsroute is als suggestielus geïntegreerd in de fietsnetwerkkaart Westhoek. Van de fietsroute zal er geen aparte folder met kaart meer verschijnen, de bewegwijzering blijft wel behouden.

De fietsnetwerkkaart met de suggestieroutes kan je kopen bij de dienst Toerisme. 

Er is ook een fietspocket (€ 10) beschikbaar met alle bewegwijzerde suggestielussen van West-Vlaanderen.

Contact

Dienst Toerisme

Adres
Grote Markt 68600Diksmuide
Tel.
051 79 30 50
E-mail
toerisme@diksmuide.be

Je kan de route bekijken via de website van Toerisme Westhoek:
https://www.visitwestvlaanderen.be/nl/koekelarebergfietsroute

Deze fietsroute is als suggestielus geïntegreerd in de fietsnetwerkkaart Westhoek (€ 10). Van de fietsroute zal er geen aparte folder met kaart meer verschijnen, de bewegwijzering blijft wel behouden. De fietsnetwerkkaart met de suggestieroutes kan je kopen bij de dienst Toerisme. 

Er is ook een fietspocket (€ 10) beschikbaar met alle bewegwijzerde suggestielussen van West-Vlaanderen.

Deel deze pagina