Gemeente Bezoek Diksmuide

IJzerbroekenfietsroute

 ©Foto: Jan D'Hondt

Op 18 januari werd de nieuwe IJzerbroekenfietsroute officieel geopend. Het traject van de route werd herwerkt zodat extra bezienswaardigheden aan bod komen. De fietsroute is ook helemaal opnieuw bewegwijzerd.

Het landschap staat garant voor een unieke beleving en bovendien verken je de charmante dorpen Lampernisse en Alveringem, Gijkerinkhove, Stavele, Reninge, Noordschote en Lo. Daar kan je even halt houden en te genieten van wat streeklekkers en opnieuw op krachten te komen.

De IJzerbroekenfietsroute (49,7 km) dankt zijn naam aan de IJzerbroeken in Reninge. Deze graslanden naast de IJzer komen in winter vaak volledig onder water te staan, maar zijn lang niet de enige bezienswaardigheid langs het traject. De route doet het Belfort in Lo aan, dat erkend is als Unesco werelderfgoed. Langs het Kanaal Ieper – IJzer hebt je zicht op de vogelrijke Merkembroek. In Fintele is er een mooie stopplek aan het water met picknickbanken. Het dorp Stavele wordt omringd door water en rond Lampernisse fiets je door beschermde komgronden.

De route wordt bewegwijzerd met zeshoekige bordjes. Je kan starten aan de kerk van Lampernisse of aan de andere twee startpunten, namelijk aan Toerisme Alveringem en aan Toerisme Lo-Reninge, waar je telkens een startbord vindt. 

Van deze fietsroute is er geen aparte folder met kaart meer. Deze fietsroute is als suggestielus geïntegreerd in de fietsnetwerkkaart Westhoek. De fietsnetwerkkaart met de suggestieroutes kan je kopen bij de dienst Toerisme. Er is ook een fietspocket beschikbaar met alle bewegwijzerde suggestielussen van West-Vlaanderen. 

Contact

Dienst Toerisme

Adres
Grote Markt 68600Diksmuide
Tel.
051 79 30 50
E-mail
toerisme@diksmuide.be

Je kan de route bekijken via de website van Toerisme Westhoek:
https://www.toerismewesthoek.be/nl/ijzerbroekenfietsroute

Deze fietsroute is als suggestielus geïntegreerd in de fietsnetwerkkaart Westhoek (€ 10). Van de fietsroute zal er geen aparte folder met kaart meer verschijnen, de bewegwijzering blijft wel behouden. De fietsnetwerkkaart met de suggestieroutes kan je kopen bij de dienst Toerisme. 

Er is ook een fietspocket (€ 10) beschikbaar met alle bewegwijzerde suggestielussen van West-Vlaanderen.

Deel deze pagina