Gemeente Bezoek Diksmuide

GoneWest concert - vrijdag 20 juli 2018

21u00 Flying Horseman

Flying Horseman grossiert in bezwerende, schaduwrijke muziek, die sporadisch beelden oproept van apocalyps en dystopie. In de indringende lyrics bestaat er geen duidelijke grens tussen doorleefde introspectie enerzijds en maatschappijkritische reflectie over een wereld
onder hoogspanning anderzijds. Live zorgen deze Antwerpenaren voor een indringende, emotioneel geladen ervaring die de luisteraar onvrijwillig meesleept en beroert.

22u30 Amenra

Deze Kortrijkse sludgecoreformatie brengt een uniek concert waarin kracht en heling letterlijk belicht en belichaamd worden. Een ‘gesamtkunstwerk’ waarin muziek, de sierlijke bewegingen van de Japanse Butoh danskunst en visuals van de menselijke metamorfose ineenvloeien. Als groep die duisternis kan ombuigen in licht is Amenra de perfecte keuze om de toekomst en de vrede te vieren. 

Voor het Gonewest concert gaat de groep de samenwerking aan met de vermaarde Butoh danser Imre Thormann. Butoh dansers, witgepoederd en ontdaan van elke individualiteit, roepen het beeld op van een verdoemde wereld. Thema’s als verval, angst en vertwijfeling, maar ook van erotiek en extase worden op een beklijvende manier in beeld gebracht. De zinderende visuals worden voorzien door Tine Guns. In haar werk laat ze zich inspireren door de constante metamorfose die we als mens ondergaan en de onmogelijkheid om de vluchtige werkelijkheid te vangen.
 
Organisatie: Provincie West-Vlaanderen, GoneWest.
 
© foto: Stephan Vanfleteren

Wanneer?

Vrijdag 20 juli 2018 vanaf 21u.

Waar?

Grote Markt, Diksmuide.

Prijs:

Gratis.

Deel deze pagina