Gemeente Bezoek Diksmuide

Feniks fietsroutes

De twee Feniks fietstochten (West - 39 km en Oost - 37 km) voeren je langs de 14 pittoreske dorpen rond Diksmuide. Onderweg ontdek je hoe deze kleine gemeenschappen zich na de oorlog terug rechten. Hoe de woonkernen van Oostkerke en Kaaskerke op een andere plek heropgebouwd werden. De infoborden bij de dorpsonthaalpunten geven je de geschiedenis per dorp weer en tonen de wederopbouwtijd in het bijzonder.

Deze fietsroutes werden uitgestippeld op het fietsnetwerk Westhoek.

Start: Toerisme Grote Markt 6, Diksmuide. (parkeer op de gratis centrumparkings in de buurt)

De gratis wegbeschrijvingen van deze themaroutes kan je hier onderaan de pagina downloaden in pdf of GPX* of een papieren versie ophalen bij Toerisme Diksmuide.

Contact

Toerisme Diksmuide

Adres
Grote Markt 68600Diksmuide
Tel.
051 79 30 50
E-mail
toerisme@diksmuide.be

De routekaart is te koop voor € 1 bij Toerisme Diksmuide en is uitgestippeld met de fietsknooppunten.

*Navigeren met een GPX-bestand voor fiets- en wandelroutes biedt jou de mogelijkheid om op verkenning te gaan en nieuwe paden te betreden. Het stelt jou, als fietser of wandelaar in staat om gedetailleerde routes te plannen, te delen en te volgen met behulp van GPS-technologie.
Weet je nog niet helemaal hoe het werkt? Dan kan de uitleg op de website van Visit West-Vlaanderen je op weg helpen.

Fietsroute bestellen? Stuur een mailtje naar toerisme@diksmuide.be met welke fietsroute(s) je zou willen, schrijf het bedrag over op ons rekeningnummer BE98 0910 1287 8393, vermeld nog eens de fietsroute(s) in de mededeling en dan sturen wij deze op!

Deel deze pagina