Gemeente Bezoek Diksmuide

Expo Floating Dreams - t.e.m. 11 november 2018

Floating Dreams is ontstaan uit een creatieve oefening om een activiteit te organiseren nav de herdenkingsplechtigheden rond de Eerste Wereldoorlog in en rond de IJzertoren in Diksmuide. De IJzertoren is al sinds 1930 het vredesmonument bij uitstek en Vlaams symbool.

In alle oorlogen is er één constante: kinderen zijn altijd het grootste slachtoffer, in het verleden en het heden. Niet alleen is de herdenking van de Eerste Wereldoorlog belangrijk: ook vandaag stellen we vast dat er wel ergens in de wereld een oorlog woedt. Floating Dreams wil dan ook aandacht geven aan kinderen in oorlog.

Conservator en verantwoordelijke voor de inhoudelijke werking van het Museum aan de IJzer (IJzertoren) Peter Verplancke selecteerde 70 oorlogen die vandaag ergens in de wereld plaatsvinden. Oorlogen waar ook kinderen een slachtofferrol hebben. Maar kinderen zijn gelukkig ook dromers en kunnen zaken achter zich laten. De ballon die bevestigd is aan het beeld symboliseert die gedachte. Floating Dreams is dan ook een spiegel van al hun dromen. Alle 70 beelden (70 kinderen) staan opgesteld op de site rond de IJzertoren en kijken naar het vredesmonument. Ieder kind draagt in zijn of haar rugzak een oorlog met zich mee. Alle kinderen samen stappen naar de IJzertoren, gooien hun rugzak (met de zware ballast van een oorlog) achter zich en klimmen op de IJzertoren. Zonder rugzak. Zonder oorlog. Als teken van hoop en vrede.

Meer info: download de brochure hieronder.

Contact

Museum aan de IJzer

Adres
IJzerdijk 498600Diksmuide
Tel.
051 50 02 86
E-mail
info@aandeijzer.be
Website
https://www.floatingdreams.be/home/

Deel deze pagina