Gemeente Bezoek Diksmuide

De Filmmarkt

Genieten van films onder een sterrenhemel, deze zomer kan het elke zaterdag op de Grote Markt. Dit in samenwerking met de Diksmuidse Filmclub en bovendien helemaal gratis. In juli starten we om 22u30, begin augustus om 22u en vanaf half augustus om 21u30.

  • 4 juli: Firmin
  • 11 juli: Paris Pieds Nus
  • 18 juli: The Best of Dorien B. - Deze film gaat door op het Schoolplein
  • 25 juli: FC De Kampioenen – Viva Boma
  • 1 augustus: Le Huitième Jour
  • 8 augustus: Le Vélo de Ghislain Lambert
  • 15 augustus: The Lion King
  • 22 augustus: Rocketman
  • 29 augustus: Downton Abbey

Uitgebreide informatie over de films en uren vind je hieronder.


Zaterdag 4 juli
FIRMIN

Ex-bokser Firmin Crets woont in een bescheiden rijhuisje. Jaren geleden, in 1979, had hij een passionele liefdesrelatie met Germaine. Die eindigde abrupt toen Freddy White, Firmins grote concurrent, hem tijdens een belangrijke wedstrijd in het oor fluisterde dat hij 'het' met Germaine had gedaan. Gekwetst door Firmins twijfel aan haar trouw, verliet Germaine België. Firmin bleef alleen achter met een gebroken hart en uiteindelijk ging hij aan de slag als klusjesman in de boksclub van zijn gewezen concurrent White. Maar na bijna dertig jaar keert Germaine plots terug naar haar geboortestad.


Zaterdag 11 juli
PARIS PIEDS NUS

Fiona, een Canadese bibliotheekmedewerkster, komt in Parijs terecht waar ze haar oude tante Martha voor opname in een tehuis wil behoeden. Martha blijkt evenwel van de aardbodem verdwenen. Onderweg botst Fiona op Dom, een wat opportunistische landloper en een hardnekkige uitslover die haar het leven zuur maakt.


Zaterdag 18 juli
THE BEST OF DORIEN B.

Wanneer bij dierenarts Dorien een knobbeltje in haar borst wordt aangetroffen, wil ze haar zorgen graag bespreken met de belangrijkste mensen in haar leven. Maar door de ogenschijnlijke onverschilligheid van haar echtgenoot Jeroen en de huwelijksperikelen rondom haar ouders krijgt ze de indruk dat niemand voor haar klaar staat. Tot ze tijdens een huisbezoek een oude jeugdvriend tegen het lijf loopt.


Zaterdag 25 juli
FC DE KAMPIOENEN – Viva Boma

Ronaldinho wordt door Boma en Goedele klaargestoomd als nieuwe PDG van de ‘Boma Vleesindustrie NV’. Maar zijn hart ligt meer bij het voetbal – en bij Niki, zijn nieuwe vlam. Terwijl de Kampioenen een promotiestunt voorbereiden om de ‘Viva Boma’ worst te lanceren tijdens Aalst Carnaval, zien eeuwige vijanden Fernand en DDT hun kans schoon om de Kampioenen voorgoed uit te schakelen.


Zaterdag 1augustus
LE HUITIEME JOUR

De drukke zakenman Harry, met een bolstaande agenda vol locaties waarop waar hij lezingen moet geven over hoe je uitstraling je zakelijke successen kan bepalen, komt Georges tegen, een levenslustige man die lijdt aan het Down-syndroom. Geen moment was slechter geweest voor de in relatieproblemen verkerende Harry. Georges beschouwt hem als zijn grootste vriend, en vanaf dat moment kan Harry niet meer van dit blok aan zijn been afkomen.


Zaterdag 8 augustus
LE VELO DE GHISLAIN LAMBERT

In de jaren zeventig was er Eddy Merckx... en de anderen. Eén van die anderen was Ghislain Lambert! De film vertelt het verhaal van een kleine Belgische wielrenner. Zijn enige ambitie was een kampioen te worden. Jammer genoeg had Ghislain niet de benen die zijn grote hart verdiende.


Zaterdag 15 augustus
THE LION KING

Simba is een jonge leeuw en zoon van leeuwenkoning Mufasa. Hij kijkt op tegen zijn vader en neemt zijn koninklijke bestemming ter harte. Dat zint Mufasa's jaloerse broer Scar absoluut niet en hij smeedt samen met een groep hyena's een plan om zowel Mufasa als Simba uit de weg te ruimen, zodat hij zelf de macht kan grijpen.

Realistische remake van de animatieklassieker.


Zaterdag 22 augustus
ROCKETMAN

'Rocketman' vertelt het waargebeurde verhaal van Elton John. Elton besluit als jonge jongen naar het beroemde conservatorium Royal Academy of Music te gaan, waarna hij vervolgens een muzikale samenwerking met Bernie Taupin aangaat. Uiteindelijk zal hij uitgroeien tot een wereldberoemde superster.


Zaterdag 29 augustus
DOWNTON ABBEY

Engeland, herfst 1927. Anderhalf jaar na de gebeurtenissen uit de serie gaat de Britse koning George V met zijn gevolg een rondreis door Yorkshire maken, waarbij hij wil overnachten op Downton Abbey. Na bekend worden hiervan wordt er op Downton Abbey meteen hard gewerkt aan het voorbereidingen van dit koninklijke bezoek en wordt zelfs de hulp van de gepensioneerde butler Charles Carson ingeroepen om alles vlekkeloos te laten verlopen. Maar dit bezoek is niet zonder risico’s. Immers, familielid Tom Branson is een Ierse rebel en de staf van de koning wil de taken van het personeel van Downton Abbey overnemen, wat zij zeker niet zullen accepteren. En dan zit er in het gevolg van de koning nog een familielid van de Dowager Violet Crawley, waarmee zij nog een geschil heeft over een erfenis. Zal dit straks uitgevochten worden…?

Contact

Dienst Evenementen

Adres
Grote Markt 68600Diksmuide
Tel.
051 79 30 60
E-mail
evenementen@diksmuide.be

Wanneer?

Elke zaterdagavond. In juli om 22u30, begin augustus om 22u en vanaf half augustus om 21u30.

Waar?

Grote Markt, Diksmuide; behalve 18/07 op het Schoolplein.

Deel deze pagina