Gemeente Bezoek Diksmuide

De Blankaart

Het Provinciaal Bezoekerscentrum De Blankaart is gelegen aan de rand van de overstroombare IJzervallei in Woumen (Diksmuide), ondergebracht in een kasteel en omgeven door een fraai park. Het vormt niet alleen de toegangspoort tot het aangrenzend natuurreservaat beheerd door Natuurpunt, maar ook van de achterliggende uitgestrekte IJzerbroeken, beheerd door het Agentschap voor Natuur en Bos. In het bezoekerscentrum kom je heel wat te weten over de unieke IJzer- en Handzamevallei. Er is ook een mooie collectie van opgezette vogels te bewonderen.

Intussen is het Blankaartwandelpad opnieuw min of meer toegankelijk. Wel kunnen er een aantal moeilijke doorgangen zijn. Daarom raden we aan om laarzen aan te trekken voor je wandeling.
Pluktuin Blankaart

Vlakbij de Blankaart vind je de bloemenpluktuin van Chantal 'Pluktuin Blankaart' op 800 m richting Ieper. 'Kies en Knip haar zelfgekweekte bloemen op het veld'. Vanaf het vroege voorjaar tulpen, narcissen, hyacinten... Vanaf mei-juni, op het moment dat de natuur het toelaat, de zo geliefde veldbloemen.

De tuin staat open voor natuurliefhebbers, families en verenigingen... Iedereen is welkom. Er worden op regelmatige basis leuke activiteiten georganiseerd. De openingsuren, activiteiten en contactgegevens vind je hier

Contact

Bezoekerscentrum De Blankaart

Adres
Iepersteenweg 568600Diksmuide - Woumen
Tel.
051 54 59 48
E-mail
blankaart@west-vlaanderen.be
Website
www.blankaart.be

Bezoekerscentrum De Blankaart

Open:

April tot oktober: woe tot zon van 13u30 – 18u.
November tot maart: woe tot zon van 13u30 – 16u30.
Schoolvakanties en feestdagen: ook open op maandag en dinsdag vanaf 13u30.
Juli-Aug: in het weekend open vanaf 11u.

Gesloten tussen Kerst en Nieuwjaar.
Tijdens deze periode blijft het park zelf open.

Het natuurgebied is toegankelijk tussen zonsopgang en zonsondergang.

Gratis toegang.

Deel deze pagina