Gemeente Bezoek Diksmuide

Classic@markt

Het moeten niet altijd de beats van Tomorrowland zijn die door de boxen schuren. Op woensdag genieten we vanaf 18.30 uur van heerlijke rustgevende klassieke muziek.

Het is steeds aangeraden om een mondmasker bij te hebben, in drukke situaties kan er gevraagd worden om deze op te zetten. Gelieve ook per persoon van de bubbel een briefje mee te brengen met daarop je naam, familienaam en telefoonnummer.GEANNULEERD 08/07/2020 om 18u30 (duur voorstelling: 80 min)

Tom Hondeghem en leerlingen - Sax is de max 

Tom Hondeghem is actief als professioneel saxofonist, dirigent, componist en muziekpedagoog. Hij is verbonden als leerkracht saxofoon, groepsmusiceren en orkestdirectie aan de Academie Ieper en Kunstacademie Torhout. Deze avond verzorgt hij samen met enkele leerlingen van de vierde graad uit de saxklas van Ieper een gevarieerd, licht klassiek en zomers programma. Na een hele periode van lockdown zijn deze gemotiveerde muzikanten blij om terug te kunnen musiceren voor publiek. Onder het motto ‘Sax is de max’ zetten zij elk hun beste beentje voor met leerkracht Tom aan de piano. 


15/07/2020 om 18u30 (duur voorstelling: 60 min)

Sam Ista en Fleur Hemelsoen

Sam Ista en Fleur Hemelsoen studeerden beiden aan Luca School of Arts, campus Lemmens. Sam behaalde er zijn masterdiploma euphonium en marimba en is tevens bezig met zijn masteropleiding trombone. Fleur studeerde af als master in de muziek, afstudeerrichting klassieke piano. Tijdens het concert zal er licht klassieke muziek alsook bekende filmmuziek gebracht worden, waaronder stukken uit ‘The Mission’ en ‘Band of Brothers’. Geniet van een muzikale avond waarin Sam begeleid zal worden op de piano met daarnaast ook solowerken voor beide muzikanten. 


22/07/2020 om 18u30 (duur voorstelling: 60 min)

Robin Verhelst

Robin Verhelst studeerde af aan de School of Arts Gent in de richting Uitvoerende Klassieke Muziek met zijn trombone. Daar volgde hij ook orkestdirectie bij Dirk Brossé. Robin is vooral actief als dirigent en muzikant in de HaFaBra-wereld. Naast trombonist is hij ook een begenadigd slagwerker. Daarom heeft hij voor dit concert goede vrienden Jurrie Delporte en Aäron Louwyck uitgenodigd. Zij vormen samen de percussiegroep Imperior. Verwacht je aan een mix van opzwepende ritmes afgewisseld met blaasmuziek!


29/07/2020 om 18u30 (duur voorstelling: 80 min)

Leán - Jarabi

Leán, het trio bestaande uit Silke Clarysse, Otto Kint en Gielis Cautaers, ontmoetten elkaar in 2014 in het Brusselse en besloten om samen hun passie voor wereldmuziek naar buiten te brengen. De drie jonge muzikanten hadden reeds de eer concerten te verzorgen verspreid over heel België en ditmaal opnieuw in de thuisstad van Silke, Diksmuide. Op het programma? Gitaarwerken van Afrikaanse, Latijns-Amerikaanse en Mediterrane afkomst in combinatie met een jazzy contrabas en subtiele handpercussie.


05/08/2020 om 18u30 (duur voorstelling: 60 min)

Elke Prinsier

Elke Prinsier is een jonge Belgische klassieke gitariste, performer en docent. Ze bloeit helemaal open op een podium en is daardoor ook regelmatig te vinden op concertpodia in binnen- en buitenland. Ze houdt er van tal van evenementen te organiseren en haalt veel voldoening in het leggen van verbinding met de gemeenschap rondom haar, daar een actieve rol in te spelen en bij te dragen als artieste. Ze is niet schuw van een uitdaging en houdt ervan de grenzen van haar eigen creativiteit en artistieke activiteiten op te zoeken en die steeds te verleggen.

Elke neemt je tijdens dit concert mee doorheen de eeuwen langs enkele van de meest iconische werken uit het gitaarrepertoire. Gaande van Bachs meesterlijke Chaconne tot Tarrega’s Capricho Arabe, van Barrios’ La Catedral tot Domeniconi’s Koyunbaba en meer.


12/08/2020 om 18u30 (duur voorstelling: )

Klavier


19/08/2020 om 18u30 (duur voorstelling: 60 min)

Bieke Goudesone & Birgit Eecloo - Las Gitanas

Bieke Goudesone en Birgit Eecloo leerden elkaar kennen op het Conservatorium van Gent, waar zij beiden hun Master in de Uitvoerende Muziek behaalden. Bieke studeerde af voor klassieke gitaar, Birgit voor klassiek slagwerk. Ze genoten er tevens samen de specifieke lerarenopleiding. Naast hun carrière als docenten in het deeltijds kunstonderwijs, gepaard gaande met andere freelance activiteiten, verkennen Bieke en Birgit het muzieklandschap voor gitaar en percussie. Deze muzikale ontdekkingstocht vertaalt zich in een gevarieerd repertoire met wortels in Latijns-Amerika, Europa en het Midden-Oosten.


26/08/2020 om 18u30 (duur voorstelling: 60 min)

Fauve en Christophe

Fauve Vermeirsch en Christophe Deckers vormen niet enkel in het leven een duo, ze delen ook graag het podium met elkaar. Tijdens hun Classic@Markt concert brengen ze rustige melodieën om bij te mijmeren alsook een ritmischer repertoire dat past bij de dynamiek van de Grote Markt. Christophe gebruikt daarvoor zijn saxofoon en stem, Fauve de piano. Zo zal dit muzikale duo, in tijden van polarisatie, het publiek opnieuw met elkaar verbinden.


Het is steeds aangeraden om een mondmasker bij te hebben, in drukke situaties kan er gevraagd worden om deze op te zetten. Gelieve ook per gezinslid een briefje mee te brengen met daarop je naam, familienaam en telefoonnummer.

Contact

Dienst Evenementen

Adres
Grote Markt 68600Diksmuide
Tel.
051 79 30 60
E-mail
evenementen@diksmuide.be

Wanneer?

Elke woensdag vanaf 18u30.

Waar?

Grote Markt, Diksmuide.

Deel deze pagina