Gemeente Bezoek Diksmuide

Boter- en Kaasfeesten | 6 juni 2022 (pinkstermaandag)

46ste Boter- en Kaasfeesten
Zuivel in de belangstelling!

Op pinkstermaandag 6 juni 2022 verwelkomen we je graag in het stadscentrum voor een dagje vol boter, kaas, gezelligheid, traditie, folklore en amusement.

Boter- en Kaas
Centraal op de Grote Markt kan je de Boter- en Kaasmarkt vinden. Lokale zuivelboeren laten je kennis maken met heerlijke kaas en zuivelproducten. Een gezellig plein waar je kan vertoeven en genieten van de animatie op het hoofdpodium en waar de allerkleinsten de tijd van hun leven hebben op de kinderboerderij. Ook de legendarische boter- en kaasworpen mogen niet ontbreken. Speciaal voor de kleinste bezoekers is er om 15 uur een speciale kinderkaasworp!

Shoppen en hoppen
Naast een feestelijke maandagmarkt verwelkomen de lokale handelaars je maar al te graag tijdens hun braderie. In elke centrumstraat valt er wel iets te beleven, van kleurrijke animaties tot een mini-muziekfestival? Je zal je geen minuut vervelen tijdens de Boter- en Kaasfeesten!

Lekkers voor iedereen
Geef niet enkel je ogen de kost, maar kom de heerlijke kaassoorten proeven en ontdekken. Naar jaarlijkse gewoonte kun je aanschuiven aan het kaasbuffet in Salons Saint Germain, waar je √† volonté kan genieten van het ruime kaasassortiment. Inschrijven kan tot 27 mei voor 20 euro per persoon:

  • rechtstreeks bij de dienst toerisme (Grote Markt 6, Diksmuide)
  • of door 20 euro per persoon over te schrijven op het rekeningnummer BE39 0910 1759 4819 met als mededeling “Kaasbuffet + [naam]”.

Ben je eerder een last minute beslisser? Kies dan voor de formule “Het Zuivelbord”. Voor slechts 10 euro kun je genieten van een bordje met lekkers vanop de Boter- en Kaasmarkt. We serveren heerlijke lokale producten die je kan nuttigen op het gezellige marktplein. Ticketverkoop aan de onthaalstand op de Grote Markt tussen 10 en 15 uur.

Contact

Dienst Evenementen

Adres
Grote Markt 68600Diksmuide
Tel.
051 79 30 60
E-mail
evenementen@diksmuide.be

Wanneer?

Maandag 6 juni 2022.

Waar?

Stadscentrum Diksmuide.

Deel deze pagina