Gemeente Bezoek Diksmuide

Behekst Diksmuide & Ghostoria - 31 oktober 2018

Grote Markt verandert op 31 oktober in een griezelplek

Na het overdonderende succes van vorig jaar, volgt dit jaar een nieuwe editie van Ghostoria. Spookdecor van dienst is deze keer de Boterhalle. Ghostoria vindt plaats op maandag 29, dinsdag 30 en woensdag 31 oktober. Op de slotdag kun je op de Grote Markt extra veel griezelen, want dan vindt ons bekende evenement Behekst Diksmuide plaats op de Grote Markt. De indrukwekkende slotshow door het Franse Funambus sluit het evenement vurig af.

Boterhalle wordt spookhuis op maandag 29, dinsdag 30 en woensdag 31 oktober

De vele graafwerken op de Grote Markt hebben de poorten tot de onderwereld geopend. Eén zo'n poort bevond zich in de buurt van de Boterhalle. Durf jij dit gebouw nog te betreden? Voorzie tijdens je tocht door het griezelig labyrint best wat wijwater, knoflook of een ander soort kruid tegen het kwaad. Je weet nooit wie je langs je tocht door het donker tegenkomt.

Vorig jaar vond Ghostoria plaats in het gebouw van de voormalige bloemmolens. Deze keer griezelen we in de Boterhalle. Dit telkens vanaf 17u tot 20u30. De ingang bevindt zich aan de kant van de Grote Markt. Net als vorig jaar kun je tickets kopen voor een bepaald tijdsslot. Om het parcours te vervolledigen voorzie je ongeveer een kwartier tot twintig minuten. Tickets kosten 5 euro per persoon en kun je reserveren bij de dienst toerisme, via e-mail (toerisme@diksmuide.be) of telefoon (051/79 30 50).
Als je niet langs kan komen bij de balie van Toerisme Diksmuide, vragen we om het bedrag over te schrijven op ons rekeningnummer BE98-0910-1287-8393 met in de vrije mededeling "Ghostoria, datum en uur, uw naam en het aantal personen".

Opgelet: We kunnen enkel tickets aan de kant leggen voor mensen die onmogelijk de tickets kunnen afhalen bij Toerisme Diksmuide!

Het kansentarief (UiTpas) bedraagt 1 euro. De ticketverkoop start op maandag 1 oktober. 

Behekst Diksmuide, woensdag 31 oktober

Op woensdag 31 oktober verandert de anders zo vredevolle Grote Markt bij het vallen van de avond in een griezelig allegaartje. Vorig jaar vond het programma van Behekst Diksmuide verspreid plaats in het centrum. Deze keer koos het stadsbestuur om alles te bundelen op de Grote Markt, nabij spookhuis Ghostoria. Eyecatcher is ongetwijfeld het stadhuis, waarop de hele avond een lichtshow te zien is, gemaakt door jongeren uit het digilab. En wie weet wat die jonge gasten allemaal in hun mars hebben. Verder mag je heel wat theater en griezelige animatie verwachten. Behekst Diksmuide wordt indrukwekkend afgesloten met een slotshow door Funambus uit Frankrijk.

 

Overzicht programma

KRAAI - tussen 17.30 en 21.30 uur

De Kraai is ’s werelds beroemdste vogel tijdens Halloween! Kraaien zijn de ziel van de geest. Als de kraai wordt geraakt, wordt de geest ook geraakt ... Een onopgemerkte griezelsoort die rondzwerft rond het feest van Halloween ... Meestal staat hij stil, maar dan plots ... Pas op dat hij jou niet achterna komt!

HEKSEN - tussen 16.30 en 20.30 uur

Deze spannende heksen zijn ietwat ondeugend met hun bezem. Vanuit de hoogte nodigen ze uit tot interactie, maar… pas op! Loop niet in hun weg. Ze zijn lelijk, kunnen humeurig zijn en zelfs een tikkeltje arrogant tot irritant, maar voor de kleintjes heel tolerant.

PRINCE OF DARKNESS - tussen 17.30 en 21.30 uur

De Prince of Darkness zweeft angstaanjagend tussen de mensen door met een vaartje waar je niet aan kunt ontsnappen. Ondertussen jongleert hij met vlijmscherpe messen of eventueel op aanvraag met vuur. U bent gewaarschuwd.

LUCINDA - tussen 16.30 en 20.30 uur

Een heks van weinig spreuken en veel woorden. In haar poging mensen angst aan te jagen kan zij ook haar lach niet bedwingen.

CIRQUE MYSTIQUE - Om 19 en 21 uur

Twee mysterieuze figuren zweven rond en door het publiek op hun segways. Met hun sarcastisch, uitdagend en plagend karakter leggen ze je werkelijk het vuur na aan de schenen. Maar ze kunnen ook lief zijn en zorgen voor verwondering en magie.

DE GRIEZELIGE VERHALENVAMPIER - Van 16.30 tot 18 uur en van 18.30 tot 20 uur

Ben je ooit al eens samen met een vampier in dezelfde ruimte aanwezig geweest? Ja? Durf je dan nu te luisteren naar zijn griezelige spannende verhalen?

DE WAARZEGSTER - tussen 17 en 21 uur

De waarzegster vertelt je de waarheid en zelfs nog een beetje meer. Ze ziet je toekomst, heden en verleden in je handen en in de glazen bol. Kun jij zelf je toekomst zien met de hulp van de waarzegster? We draaien de rollen eens om. Jij mag haar toekomst voorspellen. Hopelijk loopt dat goed af.

XIO YATHZEE - tussen 17 en 21 uur

Deze oosterse heer en zijn assistent leiden je binnen in hun wereld van zwarte magie en duisternis.

HEKSENGRIME - van 16.30 tot 20.30 uur

Laat het magische team van Guapacreations je vrolijke snoet omtoveren in een of ander duister figuur en jaag de ganse avond iedereen de stuipen op het lijf …

ELANOR - van 16.30 tot 21.30 uur

Ga even langs bij de krijgers van Elanor en verdiep je in de geheimen van het Elfenschrift of
laat de Elfen je haren kunstig in elkaar vlechten.

FIESTA PERCUSSION’s horrorparade - tussen 19.30 uur en 21.45 uur

De griezels van Fiesta Percussion zorgen voor een spooky muzikale sfeer

THELOOCA - om 18.20 - 19.20 - 20.20 en 21.20 uur

Geniet van een griezelig mooie live videomappingshow op de gevel van het stadhuis van Diksmuide. Dit visueel spektakel wordt gebracht door artiesten van Thelooca i.s.m. CC Kruispunt en een aantal lokale videomapping virtuosen.

BARBA ROSSA - om 17.30 & 19.30 uur

Dit clownesk vuurtheater combineert elementen van vuurshow, clownerie en straattheater tot een interactief spektakel. Moedige kindjes mogen meedoen, volwassenen mogen (of moeten zelfs) mee roepen!

DANCE OF FIRE (Nl) - Om 18.00 uur & 20.00 uur

Ooit was vuur een oerkracht die angst en ontzag inboezemde. Alleen de goden leken het vuur te kunnen beheersen. Inmiddels wordt het vuur door iedereen gebruikt. Het lijkt gevangen te zitten in onze machines en gasfornuizen. Heeft vuur hiermee haar magie verloren of kan het nog vrij breken in al haar kracht?

PUNTO Y COMA (Esp)- Om 18.30 uur & 20.30 uur

In hun fantastische wereld zijn voorwerpen in leven, bewegen gesprekken en vliegen de woorden weg. Het is een unieke ruimte bewoond door boeken, vreemde wezens en opnieuw uitgevonden objecten. Een magische en verrassende plek die verontrustend bekend is. Ze zijn ingewikkeld eenvoudig, emotioneel logisch en nostalgisch grappig ... In hun poëtische wereld zijn de dingen niet wat ze lijken, ook Punto y Coma niet.

FUNAMBUS (Fr)- 21.45 uur

Latijn: funambulus, afgeleid van funis (koord) van het werkwoord ambulare (rondlopen) en het woord bus (ongebruikelijk transportvoertuig). Deze mysterieuze bus beweegt, danst, ademt … samen met twee wezens op de vlucht en dicht bij de afgrond. De "Funambus" wordt een mythologie van de huidige tijd waarin iedereen vrij is om de voorgestelde beelden toe te passen en te interpreteren. Een metafoor voor de reis van het leven. Een niet te missen eindspektakel.

Contact

Dienst Evenementen

Adres
Grote Markt 68600Diksmuide
Tel.
051 79 30 60
E-mail
evenementen@diksmuide.be

Waar?

Ghostoria: in de Boterhalle.

Behekst Diksmuide: centrum

Wanneer?

Ghostoria: 29, 30 & 31 oktober, telkens vanaf 17u tot 20u30.

Behekst Diksmuide: 31 oktober

Prijs:

Ghostoria: € 5 per persoon. € 1 voor kansentarief UiTpas.
Tickets kan je kopen bij de Toerisme Diksmuide, via e-mail (toerisme@diksmuide.be) of telefoon (051/79 30 50). Als je niet langs kan komen bij de balie van Toerisme Diksmuide, vragen we om het bedrag over te schrijven op ons rekeningnummer BE98-0910-1287-8393 met in de vrije mededeling "Ghostoria, datum en uur, uw naam en het aantal personen".

Opgelet: We kunnen enkel tickets aan de kant leggen voor mensen die onmogelijk de tickets kunnen afhalen bij Toerisme Diksmuide!

Behekst Diksmuide: gratis.

Deel deze pagina